FITOPILING: Novi trend u nezi kože


fitopiling-njega-kože
Fitopiling je posebna vrsta tretmana koji nazivamo i biološki piling „kaktus“.

Verovatno ste do sada probale raznorazne tretmane lica među kojima se sve više pojavljuju novi, ali danas govorimo o fitopilingu koji je potpuno drugačiji od svih ostalih pilinga. Otkrivamo vam zašto treba da ga primenite, kome je namenjen i kako fitopiling utiče na kožu.

Ovaj tretman je terapeutski biljni tretman i za razliku od ostalih, prilikom njegove primene, u koži ne dolazi do koagulacije belančevina. Fitopiling ima dejstvo na sve slojeve epiderma a prilikom njegove primene stvara se brzo perutanje kože, površinskog sloja. Ova terapija je tokom godina rada dokazala svoju efikasnost kao i to da ne može škoditi nijednom tipu kože.

U bukvalnom smislu, fitopiling je tretman koji ljušti i obnavlja kožu, ali u maloj jačoj meri od ostalih tretmana jer njegovi biljni sastojci prodiru u sve slojeve kože. Kada pričamo o biljnim sastojcima koje fitopiling sadrži, apsolutno su neškodljivi, tako da ne mogu izazvati neželjene reakcije ni na jednom tipu kože. Radi se o suvoj smesi biljnih preparata poput morskih algi i lekovitog bilja (hajdučka trava, bokvica…) koja se primenjuje u kozmetičkim salonima.

Fitopiling se koristi u obliku praha. Silikatne iglice prodiru u površinski sloj kože i izazivaju nadraživanje, šire kapilare i krvne sudove na većoj dubini. Tako se poboljšava dotok krvi u ćelije. pa se snabdevanje ćelija kiseonikom pojačava.

Kome je namenjen fitopiling i kakav je proces ovog tretmana?
Ovaj tretman je namenjen svima koji pate od bubuljica, masne kože, ožiljaka od bubuljica, podliva nakon akni… Važno je znati da ovaj tretman izaziva osećaj bockanja koji će trajati i nekoliko sati nakon njegove primene. Prilikom dodira, bockanje se pojačava. U prva 24h od tretmana, koža će biti crvena, nakon čega se zateže i tamni kao posle sunčanja. Od 48h pa na dalje, koža će se perutati i prestati nakon četiri dana.
pressserbia.com/

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...