Detoks lica: I licu je potreban predah... Evo i zašto!


detox-njega_lica-masaža
Naš organizam izložen je brojnim štetnim agensima, kako spolja, tako i iznutra i našem telu je s vremana na vreme potrebno da ga detoksikujemo i za to postoje brojne metode. Međutim, stanje našeg organizma i pomenuta izloženost štetnim agensima održavaju se direkto i na našu kožu.

Brz tempo života, zagađenje vazduha, loša ishrana, emocionalni stres odražavaju se i na našu kožu i upravo iz tog razloga je detoksikacija nešto što je koži neophodno.

Evo kako da u nekoliko koraka dubinski očistite lice kod kuće

Čišćenje
Lice možete dubinski očistiti veoma jednostavno – iscedite jedan limun i dodajte malo mlake vode, a zatim umačite u rastvor tufere koje ćete rasporediti preko celog lica. Tufere držite dvadesetak minuta. A zatim isperite lice mlakom vodom.

Masaža lica
Mimika i govor umaraju mišiće lica i masaža je jedan od najadekvatnijih načina na ih opustite i time relaksirate napregnutost. Masažu možete izvesti tako što ćete nanaeti laganu hidratantnu kremu ili malo prirodnog ulja (kokosovo, maslinovo..) i laganim i kružnim pokretima izmasirati sve regije lica i vrata.

Tretman uljem
Ulje ili preparati na bazi ulja pokazali su se kao veoma dobri u čišćenju kože, pre svega zato što sakupljaju višak masnoća – sebuma na koži, ali su se jako dobro pokazala i u otklanjanju nečistoća i mrtvih ćelija sa površine kože. S tim uvezi, možete preparate na bazi ulja da koristite pri svakodnevnom skidanju šminke ili kao preparate za umivanje. Takođe, možete naptaviti masku od kokosovog ulja, koja će temeljno izvući nečistoće i masnoću iz vašeg lica.

Serumi i hidratantne kreme
Koliko je važno kožu osloboditi od nečistoća, toliko je bitno i nahraniti je i adekvatno hidrirati, a za to su posebno dobri serumi i hidratantne kreme sa visokim sadržajem vode. I serumi i kreme nahraniće kožu, ali serum ima dugotrajniji, produženi efekat i kožu će duže držati hidriranom nego krema.
stil.kurir.rs

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO