8 kućnih lekova za otečene kapke i podočnjake!


Podočnjaci, naročito ponedeljkom, nisu nikakva retkost. Ako ih i vi sutra budete imali, mi vam nudimo osam kućnih lekova za otečene kapke i podočnjake.


Otkrijte koji su uzroci oticanja u području oka i kako da ih se rešite.

1. Voda
To je najjednostavniji i najjeftiniji kućni lek. Nutricionisti preporučuju 2 litra vode dnevno kako bi očistili telo od toksina. Zadržavanje vode može izazvati ne samo oticanje kapka, već i celog tela.

2. Krastavci
Krastavac se često koristi u kozmetičkim salonima, a možete ga koristiti i kod kućnih spa tretmana. Samo izrežite nekoliko debelih kriški, stavite ih u frižider na 10 minuta, a zatim ih stavite na zatvorene kapke dok ne postanu topli. Svojstva krastavca pomoći će u smanjenju upale oko očiju.

3. Obloge od čaja
Crni čaj može pomoći u borbi protiv oticanja. Kesice stavite u vruću vodu na nekoliko minuta, izvadite ih, sačekajte da se ohlade, a zatim ih stavite na kapke i pokrijte krpom. Kamilica će takođe uspeti vrlo dobro!

4. Topla voda + so
Otopite 1/2 čajne kašike soli u čaši tople vode. Zatim umočite vatu ili pamučne jastučiće u nju i stavite je na zatvorene kapke na nekoliko minuta. Ponovite ovo oko 30 minuta.

5. Hladne kašike
Stavite kašike u frižider i sačekajte da se ohlade. Izvadite i stavite zaobljenu stranu ispod očiju. Kad se zagreju, kašike zamenite ohlađenim. Ovaj postupak će opustiti krvne sudove, a to će pozitivno uticati na vaše umorne oči.

6. Belanca
Proizvod koji se nalazi u svakom domu ukloniće oticanje ispod očiju. Samo čvrsto umutite belanca nanesite ispod očiju i sačekajte da se osuši.

7. Maska od jagoda
Stavite dobro ohlađene, isečene na debele kriške jagode ispod očiju nekoliko minuta. Hranjive materije sadržane u tim plodovima čine kožu glatkijom. Uz to, jagode će smanjiti oticanje i otekline ispod očiju!

8. Krompir
Umotajte mali krompir u čistu krpu i položite na kapke nekoliko minuta. Ovaj prirodni protivupalni proizvod ima blagotvorno dejstvo na kožu.
 pressserbia.com

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!