Ulja za lice: Zašto ih trebamo, koji su benefiti i koje izabrati?


ULJE-LJEPOTA-KOZMETIKA-NJEGA_KOŽE-PRIRODNA_NJEGA
Ulja mogu pomoći različitim stanjima kože, a danas su sve popularnija jer dubinski obnavljaju i hrane kožu. Možete ih nanositi prije jutarnjeg makeupa ili preko noći da je bolje njeguje.

Biljna ulja ne samo da koži pružaju hranjivost, već je i hidratiziraju te svaki tip kože ima svoje omiljeno ulje za lice. Vežu vodu u dubinskim dijelovima kože te time sprječavaju isušivanje, a, usto, koži daju lijepi sjaj.

Masna koža voljet će ulje lješnjaka, a dobro je i za tretiranje akni. Ovo ulje, iako mu je ime masno, zapravo je suhi tip ulja. Dermatolozi ga predlažu i za osjetljivu kožu, pišu 24sata.

Suha ulja postala su beauty hit jer ne ostavljaju mastan trag te se koriste i kao baza i zaštita kože prije šminkanja.

Ulje avokada izuzetno je zahvalno za sve tipove kože jer ne samo da radi na uklanjanju depigmentacijskih mrlja, već sadrži i kalij te potiče proizvodnju kolagena. Često ga koriste žene u zreloj dobi.

Hit među uljima u posljednje vrijeme je ono od argana jer sadrži linoleinsku kiselinu koja potiče obnovu kože, a poželjan je i u tretmanima za njegu kose.

Ulje jojobe koristi se u mnogim kozmetičkim formulama i pripravcima, no samostalno se ne koristi jer je u principu vosak.

Ulje kokosa je slavno radi vitamina E i K te antibakterijskih svojstava. Lice čini mekim i mirisnim te je njegova primjena ujedno mini wellness doživljaj, upravo radi esencije koja podsjeća na ljeto i plažu. Općenito, ove formule imaju specifičan miris te svakom ritualu daju olfaktornu podlogu za dodatan užitak.
http://hr.n1info.com

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...