Proljeće će biti u znaku brazilskog make-upa


Hit sezone bit će tehnika šminkanja po uzoru na brazilske vizažiste koji su jedni od najcjenjenijih, a što treba znati o njoj i kako ju primijeniti otkrili su nam edukatori Učilišta Arimed.

Riječ je o intenzivnom, hrabrom make-upu na očima s obaveznim naglašenim tušem čiji kraj vizualno nestaje i spaja se sa sjenilom tamno smeđe ili crne boje.

„KORISTI SE PALETA BOJA INTENZIVNIJEG PIGMENTA KOJI SE UBLAŽAVA SJENČANJEM I STVARANJEM BLAGIH PRIJELAZA.“

Unutarnji dio oka nakon sjenčanja smeđom ili crnom nijansom posvjetljuje se korektorom ili bazom u boji kože na koju se nanosi kontrastna svijetla nijansa koja može biti u mat ili svjetlucavoj pa čak i šljokičastoj varijanti, ovisno za koju prigodu se šminkate. 
Korištenje intenzivnih boja na očima zahtjeva i naglašene, gušće umjetne trepavice koje će dodatno upotpuniti dramatičnu estetiku ovakvog stila šminkanja koji su već zavoljele beauty influencerice. Donji dio oka također se sjenča tamnim nijansama, a ako oči dodatno želite naglasiti izvucite tuš i prema nosu, baš kako predlažu edukatori zagrebačkog Učilišta Arimed.

SAVJET VIŠE
Za ovaj make-up podloga mora biti besprijekorno zaglađena i prilično konturirana uz dašak nezaobilaznog highlightera koji licu, bez obzira na tamne nijanse na očima, vraća svježinu i ublažava cjelokupni dojam. Usne neka budu neutralne, u prirodnim, zemljanim nijansama.


„BRAZILSKI STIL ŠMINKANJA PRISTAJE SVIMA, A POSEBNO LASKA BADEMASTIM OČIMA.“

Dramatično sjenčanje, deblji tuš i mačkasto konturiranje kapka vizualno povećava oči i stvara svojevrsni lifting efekt koji se postiže intenzivnim naglašavanjem vanjskog ruba oka, baš kako to čini i poznati brazilski make-up artist Helder Marucci.
Ovim makeup trendom žene naglašavaju svoj najjači adut - oči, a oči su ogledalo duše, pa zašto onda ne bi bile zavodljive i posebne na prvi pogled?!

POGLEDAJTE KAKO TO IZGLEDA KORAK PO KORAK

gloria.hr

JOURNAL DE LUXE... Mjesto koje volim!