J. Lo sjaj: Tretman kože koji će vam dati status zvijezde partyja!


Jennifer_Lopez_beauty_tools-beauty_tools-Jenmifer_Lopez
Napokon je došlo vrijeme novogodišnjih partyja kojima ćemo obilježiti kraj uspješne godine i zasjati u punom sjaju. Ideje pršte sa svih strana, a mi se samo moramo odlučiti za par ključnih poteza koje će nam dati status zvijezde crvenog tepiha.

Inspiraciju smo pronašli u hollywoodskoj divi Jennifer Lopez, koja je osim po pjevačkim i glumačkim uspjesima poznata po tome da ne stari.

Iako popularna glumica s godinama izgleda sve bolje, za tajnu njezine ljepote nije zaslužna samo 'majka priroda' već i tretman – microneedling. Za ovim tretmanom luduju i njezine kolegice, poput Angeline Jolie, Demi Moore i Gwyneth Paltrow. S obzirom na njihov izgled, ne sumnjamo u učinkovitost ovog tretmana.

No, što je zapravo microneedling?
Microneedling je nekirurška tehnika kojom se, pomoću sterilnih iglica, do dubine od 1 do 3 mm probija koža do razine dermisa i stvaraju brojna mikrooštećenja koja služe kao poticaj u stvaranju novog kolagena. Proces pripreme i same terapije traje oko sat vremena. Uređaj koji se koristi u ovom tretmanu je dermapen, koji izgledom podsjeća na olovku te pod kutom od 90 stupnjeva vertikalno 'probija' kožu stvarajući 'mikrooštećenja'.


Uređaj koji se koristi u ovom tretmanu je dermapen, koji izgledom podsjeća na olovku te pod kutom od 90 stupnjeva vertikalno \'probija\' kožu stvarajući \'mikrooštećenja\'.

Ovim tretmanom nastaje kontrolirana upalna reakcija tijekom koje se izlučuju brojne aktivne molekule i faktori rasta koji su presudni za stvaranje novog kolagena, osnovnog proteina kože koji pomaže u obnovi. Važno je napomenuti kako ovaj zahvat nije ograničen samo na potrebe pomlađivanja i rehidratacije kože, već je također izrazito uspješan u otklanjanju ožiljaka i strija.

Spas u zadnji čas
Često si mnogi ljudi žele pokloniti sjajnu i njegovanu kožu, no smatraju kako je kraj godine već prekasno za napraviti nešto za sebe i lako odustanu. Srećom, doktorica Saida Rezaković, specijalistica dermatologije i venerologije u Specijalnoj bolnici AGRAM, objasnila nam je da još imamo vremena za zablistati.


Važno je napomenuti kako ovaj zahvat nije ograničen samo na potrebe pomlađivanja i rehidratacije kože, već je također izrazito uspješan u otklanjanju ožiljaka i strija.
Važno je napomenuti kako ovaj zahvat nije ograničen samo na potrebe pomlađivanja i rehidratacije kože, već je također izrazito uspješan u otklanjanju ožiljaka i strija.

''Istina je da je za ozbiljnije zahvate potrebno određeno vrijeme, međutim postoje tretmani koji u vrlo kratkom roku mogu dovesti do značajnog poboljšanja izgleda i teksture kože. A mezoterapija i microneedling savršena su formula za besprijekoran, blagdanski izgled", kaže dr. med. Rezaković, pojašnjavajući kako mezoterapija i microneedling djeluju na razini dermisa u svrhu poticanja neokolageneze, procesa stvaranja novog kolagena te tako potiču kožu na samoobnavljanje.

Osim microneedlinga, u Specijalnoj bolnici AGRAM možete isprobati i tretman koji revitalizira kožu lica i tijela – mezoterapiju, koju još nazivaju infuzijom za kožu.

Mezoterapija
To je metoda u kojoj se na nešto većoj dubini kože (od 4 do 6 mm) putem mezoterapijskih igli u dermis apliciraju kokteli koji većinom sadržavaju hijaluronsku kiselinu niže gustoće te vitamine i aminokiseline, minerale u tragovima, antioksidanse i sl. Učinci mezoterapije nisu samo poticanje stvaranja novog kolagena iz hijaluronske kiseline, već i osiguravanje dugotrajne hidratacije, koja može trajati i do nekoliko mjeseci.

Tretman je osmislio dr. Michel Pistor, koji kaže da postoji pravilo prilikom apliciranja tretmana, mali volumen nekoliko puta na pravome mjestu. Naravno, mezoterapiju vole slavne osobe prije važnih događanja jer koži daje glamurozan sjaj, čineći je zategnutom i blistavom. Osim rejuvenacije, poboljšavanja kontura lica, pospješivanja hidratacije kože i ublažavanja bora, mezoterapija se koristi i u liječenju celulita, uklanjanju strija i hiperpigmentacija, ali i protiv opadanja kose.

Učinci mezoterapije nisu samo poticanje stvaranja novog kolagena iz hijaluronske kiseline, već i osiguravanje dugotrajne hidratacije, koja može trajati i do nekoliko mjeseci.
Učinci mezoterapije nisu samo poticanje stvaranja novog kolagena iz hijaluronske kiseline, već i osiguravanje dugotrajne hidratacije, koja može trajati i do nekoliko mjeseci.


"Primjena ovih tretmana je višestruka te je moguća kao prevencija već od 30-ih godina života. Primjerice, mezoterapija, s obzirom na osiguravanje dugotrajne hidratacije, vrlo je uspješna i u terapiji rozaceje, kronične dermatološke bolesti, kod koje se smanjuje subjektivni osjećaj zategnutosti kože te umanjuje mogućnost pogoršanja bolesti", objasnila nam je dr. med. Rezaković.

Za sve koji još uvijek sumnjaju u uspješnost ovih last minute tretmana, rezultati su vidljivi odmah nakon tretmana, a sam postupak je bezbolan, siguran i ne ostavlja nikakve ožiljke i nuspojave, osim blage iritacije koja brzo nestaje. Za postizanje najboljih rezultata, na tretmane se preporučuje ići svakih šest do osam tjedana.
zadovoljna.dnevnik.hr

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!