Filmovi koji će nas u 2020. godini prikovati za male ekrane

Otkada je Netflix 2018. godine predstavio dokumentarac o Coachella nastupu planetarno popularne Beyonce, čini se kako se streaming servisi natječu za prava o snimanju dokumentaraca najutjecajnijih pop zvijezda današnjice.

Tako je 2020. godina već sada prepuna najava za glazbene dokumentarce; najpopularniji streaming servis Netflix najavio je dokumentarni film o Taylor Swift. Apple TV Plus ispričati će priču mlade pop senzacije Billie Eilish, i to za vrtoglavih 25 milijuna dolara. Amazon je obznanio da je kupio prava na dokumentarni film o Rihanni, a YouTube će već ovoga mjeseca započeti s emitiranjem dokumentarne serije o Justinu Bieberu. Youtube je za ovaj projekt izdvojio 20 milijuna dolara, što je ujedno najveća cijena koju je servis ikada platio za prikazivanje sadržaja. Što je zaista motiviralo streaming servise da naglo započnu sa snimanjem glazbenog sadržaja? Velika je vjerojatnost da se radi o strategiji kojom se privlači drugačija publika od one koja trenutno najviše koristi streaming servise; „Najbitniji projekti koji se prikazuja na tim streaming servisima uglavnom su usmjereni na stariju publiku“, rekao je Mikael Wood, kritičar pop glazbe u LA Timesu. "Ali ova vrsta sadržaja s pop zvijezdama će možda privući veliki broj znatno mlađe publike."


Činjenica jest da su mladi obožavatelji popa notorno strastveni, a društveni mediji dodatno su potaknuli njihov žar. U svakom slučaju, servisi Applea, Disneya, Netflixa i HBO-a vode borbu za stvaranje sadržaja koji će pokrenuti stotine milijuna dolara. Ostaje nam za provjeriti je li dokumentarac o voljenoj pop zvijezdi dovoljan da obožavatelji budu odani jednoj streaming platformi.
fashion.hr

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!