FARBA, PRELIV ILI KOLOR ŠAMPON: kakvo farbanje najviše odgovara vašoj kosi


Ako nemate mnogo iskustva sa farbanjem, nije na odmet da se prethodno raspitate šta kupujete i stavljate na kosu jer svako delovanje na vašoj kosi može da ima trajne i teške posledice.

Pre svega, važno je da znate da na tržištu postoji više različitih vrsta boja.

Permanentne boje
Ove boje se mešaju s najmanje šestoprocentnim, a najviše dvanaestoprocentnim hidrogenom. To su boje koje imaju nezasićene molekule i imaju sposobnost pokrivanja sedih vlasi, posvetljivanja kose i n

Polupermanentne boje
U frizerskoj praksi poznate su pod nazivom prelivi. Ispiraju se, traju do osam pranja, ne pokrivaju sede vlasi niti mogu da posvetle kosu. Mogu da nijansiraju ili da potamne kosu, odnosno nemaju svojstvo menjanja prirodnih pigmenata.

Kolor šamponi
U frizerskoj terminologiji kolor šampon je obojeni šampon koji samo nijansira kosu i ispira se s kose posle jednog ili dva pranja.

Kana
Kod kane je sjajno to što je 100 odsto prirodna ali baš zato što je prirodna, a ima svojstvo menjanja boje, stvara debeo omotač oko vlasi i tako sprečava bilo šta da uđe u kosu. Ponekad na kaniranoj kosi čak ni proizvodi za negu kose ne mogu da obave svoj posao. Pažljivo s korišćenjem.
lepaisrecna.rs

JOURNAL DE LUXE... Mjesto koje volim!