Znakovi tijela koji pokazuju da je vaš partner totalno zaljubljen u vas


Kao i sve drugo na ovom svijetu, doba moderne tehnologije ima i svoje prednosti i mane. Budući da gotovo sve vrijeme komuniciramo preko društvenih mreža, počinje nam nedostajati sposobnost za čitanje stvarnih osjećanja, posebno kada je riječ o ljubavi.

Govor tijela i mimika mogu umjesto nas reći toliko toga pa i pokazati naša osjećanja.

Donosimo vam nekoliko znakova pomoću kojih možete otkriti da li je vaš budući partner zaljubljen u vas.

Ako podiže obrve svaki put kada vas vidi, to znači da mu se sviđa sve što vidi i čuje od vas i podsvjesno želi više.

Vlažne ruke mogu biti znak da mu je vruće ili da je nervozan kada ste u njegovoj blizini. Možda se plaši da će napraviti pogrešan potez i upropastiti sve ili da će kazati nešto glupo što bi vas moglo i uplašiti.

Naginjanje prema vama je očigledan znak da mu se sviđate. Situacija je drugačija kada provodite vrijeme u bučnom ili pretrpanom baru, ali ako vas savršeno čuje, ali i dalje naginje tijelo prema vama, znači da želi čuti sve što kažete i ne propustiti nijednu riječ.

Ako ga primijetite kako pritišće vaš dlan uz svoj, to pokazuje njegovu unutrašnju želju da se još više poveže s vama. Isprepleteni prsti imaju isto značenje.

Ukoliko muškarac duboko uzdiše kada vas vidi, razlog nije samo njegova potreba da prima više kisika, već i želja da mu prsa izgledaju veća, a struk tanji. Podsvjesno pokušava da vam izgleda privlačno.

Ako ste u društvu i uhvatite njegov pogled nekoliko puta, to je znak da se zanima za vas. Odvažniji muškarci ne plaše se održavanja dugog kontakta očima, a skromniji će paziti da vam daju tajne signale.

Muškarci su suzdržaniji od pokazivanja bilo kakvih emocija, no ukoliko se u vašem društvu smije, to znači da je totalno zaljubljen u vas. Osim toga ako se boja njegovog glasa mijenja kada vam se obraća, znači da mu se sviđate.

Hoda li dva koraka ispred vas, to je dokaz da se više sviđa sam sebi nego što mu se sviđate vi. Suprotno tome, hodanje pored vas pokazuje njegov interes za vašu ličnost, kao i međusobnu komunikaciju.

Izraz poštovanja prema vama također je jedan od pokazatelja da je zaljubljen u vas.

Ako vas slučajno i nenamjerno dodiruje ili ako vas povremeno udara nogama pod stolom, to ukazuje na njegovu unutrašnju želju da vam bude bliže. U osnovi se trudimo držati se podalje od ljudi kad nam se ne sviđaju, zar ne? Isti princip, ali obrnuto djeluje kada imamo lijepe osjećaje prema nekome.

I posljednji znak, ali ne najmanje bitan, jeste da ga ne zanima njegov telefon kada je s vama. Ne reagira na svaku poruku koju dobije, a time, osim što pokazuje poštovanje prema vama, pokazuje i veliko interesovanje za vas. To je samo poruka vama da čitav svijet može čekati kada ste vi s njim.
zene.ba

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...