Slatki kruh s mandarinama


gastro-recepti-desert-kolači
Dok ima mandarina, ispecite ovaj lagani kolač koji možete jesti i za doručak i ponijeti na posao, za grickanje tijekom dana. Ako ste uspjeli nabaviti domaće neprskane mandarine, u smjesu umiješajte i njihovu naribanu koricu

Sastojci
150 g maslaca sobne temperature
100 g svijetlog smeđeg šećera
3 jaja
150 g glatkog brašna
50 g integralnog ili pirova brašna
2 žličice praška za pecivo
3 srednje velike mandarine

Priprema
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Duguljast kalup za pečenje namastite i pospite brašnom ili obložite papirom za pečenje. U posudu stavite maslac i šećer pa ih miksajte nekoliko minuta kako bi se šećer rastopio, a maslac postao kremast.

Dodajte jedno po jedno jaje, svako dobro umiješajte prije dodavanja sljedećeg, pa nastavite miksati još 5 minuta.

Pomiješajte obje vrste brašna s praškom za pecivo te postupno lopaticom umiješajte u tijesto. Miješajte od dna posude prema gore. Mandarine ogulite i razdvojite na kriške. U kalup za pečenje stavite 2/3 smjese, po tome rasporedite kriške mandarina pa prekrijte ostatkom smjese.

Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na 180 stupnjeva 35 do 40 minuta. Ostavite da se otprilike 5 minuta hladi u kalupu, a zatim kolač izvadite i prebacite na rešetku da se ohladi do kraja prije rezanja.
sensa.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...