S ovim ružem ne možeš pogriješiti!


Lampice koje osvjetljavaju grad, štandovi s mirisnim kobasama i kuhano vino samo što nisu stigli. Vjerujem, ako već nisi, da ćeš ubrzo krenuti u potragu za savršenim božićnim poklonom, dekoracijama za svoj dom ili za fantastičnim komadom odjeće koji će tvoju blagdansku kombinaciju dovesti do savršenstva. Savršen poklon, imela ispod kojeg ćeš poljubiti simpatiju, blagdanska večera i styling važne su stvari na koje treba obratiti pažnju, ali što je s tvojim make upom? 
Tijekom blagdana uvijek pratim dekoriranja i odijevanja u kojima dominiraju specifične boje kojih se ostatak godine možda i ne sjetim. Ove godine odlučila sam iskoristiti upravo njih i uklopiti ih u svoj blagdanski make up.

Četiri nezaobilazne boje i ovih su blagdana - zelena, crvena, bijela i zlatna, a zanimljiva je i njihova simbolika. Crvena boja simbolizira život i energiju, zelena mir, bijela simbolizira čistoću, a zlatna božansku ljubav - sve na što nas blagdansko razdoblje podsjeća. Stoga ne čudi što ih nalazimo posvuda - na božićnim ukrasima, blagdanskom stolu, ukrasnim jastučićima, šalicama, pa čak i na bocama Jamnica gazirane mineralne vode koje ove godine dolaze u najljepšem blagdanskom izdanju.

I mnogi modni brendovi prepoznali su potencijal ovih boja pa ih nerijetko možemo vidjeti u izlozima omiljenih nam dućana. Osim na odjeći, crvena je klasični odabir za ruž za usne, dok se ostale boje na listi rijetko tko usudi iskoristiti za šminkanje. Odlučna maknuti se iz svoje sigurne zone, odlučila sam poigrati se tim bojama i osmisliti blagdanski make up koji ti može poslužiti kao inspiracija. 
Kao prava ljubiteljica klasičnih odabira zadržala sam crveni ruž koji paše mojem blijeđem tenu, tamnoj kosi, očima i obrvama. Odabrala sam jedan masnije teksture koji se lijepo razmazuje, ali ako se šminkaš za večeru predlažem ti mat ruž koji će duže trajati. Pravi izazov za kreiranje blagdanskog looka bio mi je odabir sjenila jer ih rijetko koristim, a ako ih i stavim, zadržavam se na zemljanim tonovima. 
Kako bih svom make up looku dodala malo blagdanskog sjaja, odlučila sam se za zlatnu nijansu na kojoj nisam štedjela. Šljokice zlatnog sjenila dale su mom izgledu željeni glamurozni efekt. Umjesto tuša koristila sam tamno crvenu masnu olovku, a u unutrašnje rubove očiju stavila sam bijelo i srebrno sjenilo kako bi mi pogled bio što otvoreniji. Bijelu olovku koristila sam ispod očiju u kombinaciji sa zlatnim sjenilom kako bih cijelu tu priču zaokružila. Svoje omiljene zemljane tonove ovoga sam puta koristila za korekciju ako bi se nešto razmazalo. A zelenu boju... Nju sam ostavila za odjevnu kombinaciju. 
Nadam se da sam te potaknula da svoju make up rutinu ove blagdane podigneš na glamuroznu razinu, ali zapamti - najvažniji make up dodatak jest osmijeh!
miss7.24sata.hr

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO