Mali vodič kroz top 5 skijaških destinacija!


Skijaška sezona sve je bliže, a mnogi su već i krenuli s planiranjem svojih godišnjih odmora ili kraćih izleta. Ako ste jedni od onih koji još nisu sigurni gdje provesti zimske praznike, za vas smo pripremili kratki vodič kroz pet europskih skijaških destinacija po svačijem guštu!

Dolaskom nove godine većina ljudi već tradicionalno iščekuju godišnje odmore kako bi makar nakratko pobjegli od udobnosti svog doma i prepustili se adrenalinu koje pružaju zimske aktivnosti. Bilo da priželjkujete aktivan, dug odmor daleko od kuće, kratki vikend odmor na planini, ili jednostavno želite boraviti i odmarati se u idiličnom, zimskom ugođaju okruženi snijegom i Alpama, sigurni smo da ćete svoju željenu destinaciju pronaći u prijedlozima koji slijede!

Nassfeld, Austrija



Punim imenom Skiarena Nassfeld Hermagor, ovo skijalište nalazi se u pokrajini Koruškoj, uz samu granicu s Italijom. Skijalište okupira 110 kilometara staze i broji čak 30 žičara koje odlično povezuju točno 40 staza. Iako je uvijek dobro posjećeno, ovo skijalište gotovo nikada ne djeluje gužvovito i to upravo zbog spomenutog velikog broja staza. Osim dnevnog skijanja, Nassfeld nudi i noćno skijanje za sve uzraste, a osim velikog broj ugostiteljskih objekata na svakom koraku, pronaći ćete i razne tematske parkove za one hrabrije skijaše i posjetitelje željne adrenalina. Tako možete probati voziti paralelni veleslalom, a vožnja će biti popraćena kamerom pa ćete na kraju, kao pravi skijaški profesionalci, moći pratiti ostvareno vrijeme! S obzirom na to da je Nassfeld relativno blizu, odlična je destinacija i za jednodnevni izlet!

Alta Badia, Italija

Talijansko skijalište u Dolomitima na sjeveru Italije jedno je od rijetkih skijališta koje se može pohvaliti s čak 130 kilometara povezanih staza. Smješteno u talijanskoj provinciji Bolzano, mjesto čini 6 malenih gradića koji su formirani u 3 općine koje nije teško obići. Ski liftovi su uglavnom pretvoreni u moderne gondole, a samo skijalište nudi ponešto za svakog skijaša; od početnika do onih koji uživaju isključivo na zahtjevnim stazama. Osim skijaškog raja, Alta Badia redovito oduševljava posjetitelje prekrasnim krajolikom, sunčanim vremenom i bogatom ugostiteljskom ponudom. Ako ste odlučili posjetiti Alta Badiu u prosincu, imajte na umu da se u to vrijeme svake godine održava svjetski kup u muškom veleslalomu, i to na čuvenoj stazi Gran Risa! 
Bad Kleinkirchheim, Austrija

Skijalište Bad Kleinkirchheim omiljena je destinacija u Koruškoj, na jugu Austrije, a poznata je po jedinstvenoj kombinaciji skijaških staza i toplica. Ovo je jedno od najsunčanijih skijaških područja Austrije, a čak 97 snježnih topova brine se da snijega nikada ne zafali. Ovo skijalište se također može pohvaliti s više od 100 kilometara skijaških staza, no zbog ljekovitih kupališta koje ga okružuju, privlači i one posjetitelje koji jednostavno žele uživati i odmarati u zimskoj idili i alpskom wellnessu! Bad Kleinkirchheim je idealna destinacija za one koji žele imati pregršt mogućnosti i opcija na planini -osim skijanja, a sadržaj koji ovo skijalište nudi zadovoljit će i one najzahtjevnije posjetitelje.

Lienz, Austrija



Još jedna austrijska destinacija smještena na istočnom Tirolu, u neposrednoj je blizini prethodno spomenutog Nassfeld skijališta. Gradić nudi dva odvojena skijališta na dva brda, i bitno se razlikuju; jedno skijalište preporučuje se isključivo iskusnim skijašima, i to zbog velikih strmina na kojima se svake dvije godine održava svjetski kup za skijašice, dok je druga staza mnogo lakša i pogodnija za početnike i one koji jednostavno žele skijati na nešto laganijoj stazi. Lienz je idealna destinacija za one koji ne vole gužve, ali i za one koji preferiraju manja mjesta s manjim stazama. Uz bogatu gastronomsku ponudu, Lienz je pravo mjesto za one koji uz skijaški odmor imaju običaj obaviti dobar shopping! 

Mariborsko Pohorje, Slovenija

Mariborsko Pohorje je zbog svoje lokacije idealna destinacija za vikend skijanje! Kvalitetne staze, brojni spa centri, netaknuta priroda i blizina prekrasnog gradića Maribora samo su neki od razloga zašto posjetiti ovu malu skijašku oazu. Skijalište se može pohvaliti najduljom noćnom stazom u Europi od čak 10 kilometara ali i raznolikošću samih staza uopće; tako skijalište sadrži lake staze, staze srednje težine i teške staze, a možete se okušati i u skijaškom trčanju ili sanjkanju. Osim snježnih aktivnosti, Mariborsko Pohorje nudi razne izlete, brdski biciklizam, jahanje pa čak i paragliding!
fashion.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...