Komad iz 90-ih vratio se na velika vrata, a mi ga ponovno obožavamo!


Trendovi se mijenjaju često i brzo, međutim postoje oni koje nikada neće izaći iz mode - baš poput alki! Popularnost među pripadnicama ljepšeg spola ovaj je komad nakita stekao još osamdesetih i devedesetih godina prošloga stoljeća i otada se ustalio na modnoj sceni. Premda se jedno vrijeme činilo da su alke "pale u zaborav", istina je da, zapravo, nikada nisu sasvim izašle iz mode. Posljednjih godina vratile su se u nešto drugačijem izdanju na velika vrata i osvojile modni svijet.

Bilo da su male ili velike, s cirkonima ili bez, alke su bezvremenski komad nakita koji se odlično uklapa u svaku modnu kombinaciju. Čak i najjednostavniji outfit učinit će zanimljivim i modernim zbog čega se opravdano smatraju najpoželjnijim nakitom. Dostupne su u različitim veličinama, bojama i materijalima pa je poželjno imati barem dva para u kolekciji - jedan jednostavniji za svakodnevne situacije, a drugi ukrašen cirkonima ili elegantnog dizajna za posebne prilike. U nastavku donosimo ideje za blagdanske stajlinge uz koje se alke savršeno uklapaju:

Obiteljsko okupljanje
Ovih blagdana obiteljskih okupljanja zasigurno neće nedostajati, što baš i ne možemo reći za modnu inspiraciju. Slažeš se? Srećom, takva su okupljanja uvijek u opuštenom i veselom duhu pa baš takvi trebaju biti i blagdanski stajlinzi - jednostavni i ležerni. Najbolji polazišni komad zasigurno je "ružni" božićni pulover, koji je sve, samo ne ružan. U dućane nam iz godine u godinu stižu sve ljepši modeli na koje ne mogu ostati imuni čak ni "grinchevi". Budući da je ovaj pulover sam po sebi upečatljiv, predlažemo da ostatak outfita bude jednostavan kako sve zajedno ne bi bilo previše. Ipak, nemoj se previše opustiti (čitaj: zapustiti) i navući na sebe samo prve traperice koje uhvatiš i božićni pulover. Podigni cijeli outfit detaljima koji trebaju biti uočljivi, ali decentni. Uz ovu će se kombinaciju idealno uklopiti jednostavne alke, a super je što se možeš poigrati s različitim bojama i veličinama.

S lijeva na desno: čarape (Sinsay), čizme Ugg (Karla), alke (Argentum), ruksak (Bershka), pulover (Pull&Bear), hlače (Zara)

Božićni domjenak
Tijekom blagdanske sezone, osim obiteljskih okupljanja i ludih partyja, u naš će se kalendar upisati i nekoliko božićnih domjenaka na poslu. I dok za obiteljska okupljanja i blagdanske partyje imamo potpuno odriješene ruke po pitanju modnih kombinacija, u poslovnom okruženju trebamo se pojaviti u nešto formalnijem izdanju. Ipak ćemo biti u društvu naših kolega, šefova i poslovnih suradnika. No, to nikako nije razlog da ne pokažemo svoje modne vještine. Crna je boja kao stvorena za ovakve prigode jer odiše elegancijom i profinjenošću pa predlažemo da ona bude tvoj izbor. Nećeš pogriješiti ni s kombinezonom, koji se smatra modernim klasikom. Prednost je i to što "podnosi" puno detalja pa se možeš poigrati izborom torbice i nakita. Uz velike alke kombiniraj narukvicu sa sjajnim detaljem te sjajnu torbicu i tako daj svom outfitu poseban šarm.

S lijeva na desno: naušnice (Argentum), narukvica (Argentum), cipele (Zara), kombinezon (Mango), ukrasi za kosu (Bershka), torba (Stradivarius)

Novogodišnji party
Nakon što riješimo ono slavno pitanje: "Gdje za Novu?" na red dolazi: "Što odjenuti?" Čak i ako još nisi odgovorila na prvo pitanje, sigurno si već počela razmišljati o stajlingu u kojemu ćeš ući u novu godinu. Kao i prošle godine i one prije i one prije prije, Novu godinu trebaš dočekati u punom sjaju. Ipak je to najblještavija noć u godini pa su šljokice savršen izbor! U ovom slučaju manje nikako nije više i zbog toga nam je ova noć još draža! Prema tome, "naoružaj" se najsjajnijim komadima - bilo da više voliš haljine ili kombinezone ili suknje/hlače u kombinaciji s topom ili košuljom. Izbor je na tebi. Ono što nikako ne smiješ zaboraviti su alke! Kao i ostatak outfita, predlažemo da i one budu sjajne i upečatljive. Zaviri u Argentumovu kolekciju - i pokušaj izabrati samo jedan par!

S lijeva na desno: ruž za usne Giorgio Armani Rouge Ecstasy Lipstick (Douglas), torba (Zara), haljina (Stradivarius), alke (Argentum), čizme (Reserved)
miss7.24sata.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...