Kako prevazići krizu srednjih godina: Usvojite ovih 8 ciljeva i zablistajte u četrdesetim!


Svaka žena koja uđe u četrdesete godine povremeno se bori protiv osećaja krize srednjih godina. Međutim, nemojte to vas brine. Iako se često događa nema nekog istinskog razloga za to.

Prihvatanje 40-ih prvi je korak ka stvaranju pozitivnih promena.

Kada promenite svoj način razmišljanja, spremne ste da započnete i da se krećete u prvom smeru sve do kraja života. Treba imati snove i stalno se podsećati njih.

Vaši ciljevi sa 40 godina ne moraju biti jednaki onima u 20-tima. Vaši ciljevi mogu biti i smisleni i prikladni za vašu životnu fazu.

Vratite se u formu
Vitka lnija odražava vaš stav prema svemu u životu. Pokazuje disciplinovanost i jaku volju da budete u formi. Redovno vežbanje traži i zdravu ishranu. 

Potrebno je unositi kalcijum kao preventiva osteoporoze, a možete i koristiti dodatke ishrani.

Preuzmite kontrolu nad svojim finansijama
Bilo bi dobro da počnete da štedite koliko možete. Ne bi bilo loše da se konsultujete s nekim finansijskim savetnikom i napravite plan štednje za narednih 20-ak godina.

Naučite novu veštinu
Jeste li razmišljale da možda počnete da svirate neki instrument? Ne, nije kasno! Nadamo se samo da će vaše komšije izdržati dok ne naučite dobro da svirate.

Inače, možda je vreme da saznate nešto više o teorijskoj fizici o svim onim glupim stvarima o putovanju kroz vreme i drugim dimenzijama ili o fotošopu ili nečem sličnom!

Meditirajte
Ako meditirate postaćete promišljene i pažljive, a videćete kako ćete za kratko biti smirenije i samouverenije. Bićete svesnije sebe i zašto se osećate tako kako se osećate.

Putovanje
Ko ne želi da putuje i upoznajte nova mesta? Međutim, izbegavajte velike grupe i hotele. Pokušajte da uplovite u lokalni život. Možda će vam biti neprijatno u početku, ali  učiniće vaše putovanje smislenijim.

Briga o kućnim ljubimcima
U dobi od 40 i više godina verovatno nećete više imati decu. Međutim, ako već nemate decu ili su vam deca odrasla, možete se posvetiti nečem drugom.

Nečemu što zavisi od vas i voli vas. O čemu možete da razmišljate dok ste na poslu i eadujete se dolasku kući. Razmislite o kućnom ljubimcu.

Imajte manje prijatelja, ali smislenije veze
Naš društveni krug se smanjuje kako starimo, ali to je većini sasvim u redu! Ono što sada stvarno želimo jeste duboko prijateljstvo: želimo da budemo u mogućnosti da delimo svoje želje, tugu i sreću s ljudima do kojih nam je zaista stalo.

Završne misli
Starenje ne mora biti ružno i tužno. Zapravo, to je povod za slavlje. Planiranje i štednja u srednjoj odrasloj dobi može vam biti podstrek za postizanje stvari koje ste oduvek želele.

Stoga slavite! Okrenite se prema novom horizontu i s osmehom koračajte kroz život.
stil.kurir.rs

JOURNAL DE LUXE... Mjesto koje volim!

Nema komentara:

Objavi komentar