Kako pravilno njegovati kožu lica za vrijeme zimskih mjeseci?


Svi mi imamo svoju uigranu skincare rutinu, od koje rijetko kada odstupamo. No, jednoličan pristup u njezi kože lica nije uvijek najbolje rješenje, pogotovo kada je ona svako malo izložena drugačijim vremenskim uvjetima, a kojima je potrebno prilagoditi se. Baš kao što pripremamo svoj ormar za sve nadolazeće promjene koje donosi pojedino godišnje doba, ista takva situacija bi trebala biti i na našim kozmetičkim policama, stoga u nastavku otkrijte kakve promjene u njezi kože lica donose niske temperature koje tek očekujemo!


Zima i nešto hladniji dani sa sobom donose bojne promjene u njezi kože lica. Tako se na policama našeg ormara nalaze nešto topliji modni komadi i neodoljiva pletiva koja toliko volimo vidjeti u svakodnevnim outfitima, no promjene nisu zaobišle niti naše kozmetičke police. Zima je godišnje doba koje je poprilično neprijateljski nastrojeno prema izgledu naše kože; niske temperature, vjetar i suhoća grijanih prostorija u kojma volimo provoditi većinu svog vremena itekako ostavljaju traga na njezinom izgledu, pa je koža dehidrirana, suha i poprilično umornog izgleda. Iz navedenih razloga važno je obratiti pažnju na hidrataciju, kao sjajno rješenje koje koži vraća svjež i zdrav izgled. U nastavku smo izdvojili mali skincare šalabahter koji će vašoj koži poslužiti kao toliko potrebna čaša vode!

Korak 1
Prije nego što se uopće upustite u sam proces hidratiziranja kože, ono što je nužno jest temeljito ju i očistiti. Ako koža nije u potpunosti čista, sastojci neće moći pravilno djelovati, stoga koliko god bili u žurbi ovaj korak nikako ne preskačite. Nadalje, svoj proces hidratacije započnite s proizvodima nešto laganije teksture, a koji će se brzo upiti u samu kožu. Primjerice, Kiehl's Iris Extract Activating Treatment Essence idealna je priprema lica za naredne korake u njezi kože lica, čije djelovanje želimo maksimalno iskoristiti. Ovaj proizvod ogledni je primjer cijenjene korejske njege lica, a koristimo ga nakon čišćenja i toniranja kože te prije seruma i kreme za lice. Riječ je o esenciji koja pomaže drugim proizvodima da se temeljito upiju u kožu lica te na taj način pojačava njihovo djelovanje. Zahvaljujući ekstraktu korijena biljke Iris Florentina ovaj proizvod duboko prodire u kožu, pojačava njezin sjaj, kao i tonus kože.

Korak 2
O važnosti hidratantnih krema neprestano se govori, no na našim kozmetičkim policama mora se pronaći još jedan proizvod koji ima jednaku, ako ne i veću važnost u njezi kože lica. Serum za lice s vremenom postao je neizostavan proizvod svake skincare rutine, a posebni su po tome što održavaju kožu lica hidratiziranom te pripomažu da sastojci kreme, koja dolazi u sljedećem koraku, budu što učinkovitiji. Pravi dokaz toga je i Kiehl's Hydo Plump serum, jedan od najsnažnijih seruma za hidrataciju, a njegova formula sadrži ekstrakt azijske biljke Siso, koja se u kombinaciji s 15% glicerina na biljnoj bazi vrlo lako upija i u najdublje slojeve kože, do kojih je zapravo vrlo teško klasičnim serumima doprijeti. Nakon korištenja ovog seruma i u kombinaciji s Kiehl's Iris Extract Activating Treatment Essence koža je vidno zaglađenija, nahranjena i popunjena, a dehidracijske linije su uklonjene.




Korak 3
Imati dobru hidratantnu kremu na kozmetičkoj polici nešto je čemu svi mi težimo, pa zašto onda ne imati onu koja je najprodavanija na svijetu? Tako ste sigurno čuli za Kiehl’sovu Ultra Facial Moisturizer kremu koja je idealna za sve tipove kože, a čiji se rezultati vide već nakon samo jednog nanošenja. Koža lica je znatno hidratiziranija te osjetno mekša i glađa. U njezinim formulama krije se glacijalni glikoprotein dobiven iz ledenjaka, a koji pruža sjajnu zaštitu koži te sprječava njezin gubitak vlage. Također ova krema sadrži i skvalan, ulje dobiveno iz maslina koje je poznato po tome da jača zaštitnu barijeru kože, baš što nam treba za vrijeme ovih hladnih mjeseci. Ova krema je također i sjajna podloga za make up, stoga vrlo lako može postati i dio vaše jutarnje skincare rutine!



Pored ove navedene rutine, također nije naodmet imati u rukavu i masku za lice koja će spasiti situaciju kada je to najpotrebnije. Kiehl's Instant Renewal Concentrate maska sjajna je u situacijama kada je koži potrebna intenzivna njega i hidratacija, a ova maska će u što kraćem roku nadoknaditi kožu izgubljenu vlagu i vratiti joj potrebnu svježinu koja se najčešće gubi zbog prelaska iz niskih temperatura u zagrijane prostore. Također ako niste sigurni u kakvom stanju je vaša koža, uvijek se možete obratiti stručnom Kiehl'sovom osoblju koje će vam napraviti besplatan pregled kože te vam pružiti najbolju moguću preporuku ovisno o njezinom stanju i potrebama!
fashion.hr

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!