Kako održati fit liniju tijekom blagdana?


Moramo priznati kako je ove godine adventska ponuda primamljivija no ikada; gotovo svaki kutak grada nas mami nekom ukusnom slasticom kojoj je zaista teško odoljeti, no ono što s vremenom postaje problem jest gubitak kontrole nad povremenim degustiranjem kaloričnih namirnica, čime one preuzimaju glavnu ulogu u našim svakodnevnim obrocima.



Nije nikakva novost da tijekom prosinca brojka na vagi bude nešto veća, no ono što postaje problem jest ignoriranje te činjenice i potpuno prepuštanje prejedanju, s izgovorom kako ćemo se svom izgledu posvetiti ulaskom u novu godinu. Ostavljanje prostora za debljanje najveći je kamen spoticanja, stoga biste ovaj mjesec trebali više no ikad nešto racionalnije pristupati svojim prehrambenim odabirima. To ne znači da biste se trebali odreći ukusnih fritula, kao i ostatka kalorične hrane koja je tipična za ovaj dio godine, no ono na što nikako ne biste trebali zaboraviti jest riječ balans. Ako ste se taj jedan dan u tjednu odlučili počastiti hranom koja je poprilično kalorična, pokušaje u svom danu ostaviti vremena za nešto intenzivniju tjelesnu aktivnost, u vidu treninga ili pak nešto duže šetnje koja će sagorjeti suvišne kalorije. Zima je sjajan period i za aktivnosti na otvorenom, pa tako na snijegu možete skijati, snowboardati ili grudati se te tako na zabavan način napraviti sjajnu tjelovježbu!

Također, baš kao i ljeti, tako i zimi ne zanemarujte važnost hidratacije i vodite računa da unosite dovoljnu količinu vode u svoj organizam.  Unos tekućine jednako je važan kao i unos hrane, no kad kažemo tekućina, mislimo isključivo na vodu. Unos skrivenih kalorija u raznim sokovima, čajevima i razno raznim napitcima posebno je čest u ovim zimskim mjesecima, stoga neka vaš odabir bude nešto pametniji. Primjerice vruća čokolada svojom kalorijskom vrijednosti može zamijeniti gotovo cijeli obrok, stoga neka njezino konzumiranje kao i sličnih proizvoda bude minimalno!
fashion.hr

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO