Vježbe uz koje će masne naslage s unutarnje strane bedara postati prošlost


 Mnogim ženama je unutarnja strana bedara kritična zona, čak i onima koje vježbaju jer za taj dio tijela treba raditi ciljane vježbe. Donosimo vježbe uz koje ćeš u najkraćem mogućem roku tonirati mišiće nogu i riješiti problem s viškom masnog tkiva na unutarnjoj strani bedara.

Čučanj s prekriženim rukama
Ova vježba omogućuje jedinstveni trening za donji dio tijela, oblikuje stražnjicu i prepone iz svakog kuta.
Kako izvoditi vježbu: Stani u stav s raširenim nogama, tako da budu šire od ramena, a ruke opusti sa strane. Čučni što je više moguće na lijevu stranu, istovremeno okrećući desno stopalo prema gore i ispravljajući desnu nogu (desna noga ostaje u tom položaju, dok se torzo polako naginje prema naprijed radi ravnoteže). Ispruži ruke ispred sebe, iz ramena. Vrati se u početnu poziciju i napravi isto s druge strane – za jedno ponavljanje. Napravi po 2 do 4 seta od 8 do 12 ponavljanja.

Skakanje u križ (Criss Cross Jumping Jacks)
Ovaj pokret efektno utječe na mišiće s unutarnje strane bedara, dok se istovremeno vježba i cijelo tijelo i povećava puls.
Kako izvoditi vježbu: Stani sa skupljenim nogama i udahni duboko. Kako izdišeš, skači s raširenim nogama, a ruke prekriži iznad glave. Zatim skupi noge (u skoku) i prekriži ih kao škarice – lijeva noga ispred desne, dok desna ide preko lijeve u visini prsa. Brzo ponavljaj vježbu, mijenjajući strane svaki put. Radi vježbu između 30 i 45 sekundi.

Vježba pomoću lopte
S ovom vježbom ti neće trebati puno vremena da oblikuješ noge, a pogotovo unutarnji dio bedara.
Kako izvoditi vježbu: Stani malo dalje od stolca i drži se za nju uz pomoć desne ruke. Razmakni noge u širini bokova, a stopala drži ravno. Stavi malu mekanu loptu (ili jastuk slične veličine između prepona. S lijevom rukom na boku, podigni petu i balansiraj na jagodicama nožnih prstiju. Savijaj koljena i spusti se malo, kao da ideš u čučanj. Stisni preponama loptu, drži leđa uspravno i stegni trbuh. Ponovi vježbu 30 puta.
miss7zdrava.24sata.hr

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!