Slijedila je pravilo 80:20 i skinula preko 30 kilograma u dvije godine


Za 25-godišnju Brianu Shaffer osobna tragedija značila je i transformaciju tijela. Naime, nakon što je njena najbolja prijateljica poginula u prometnoj nesreći, njen svijet se srušio. Udebljala se 31 kilogram i dijagnosticirana joj je depresija. Liječnik joj je rekao da će, ako ne promijeni životni stil, imati brojne zdravstvene probleme.

25. rujna 2015. odlučila je da je dosta. Počela je bilježiti što jede kad je brojka na vagi pokazala 86 kilograma.

“Počela sam sama pripremati svoje obroke i slijediti pravilo 80:20. To je značilo da 80 posto mojih obroka čine nutritivno bogate i zdrave namirnice, a 20 posto poslastice. Ta metoda mi je najbolje odgovarala jer je značila dijetu u kojoj si mogu povremeno priuštiti nešto za čime žudim. Ono što za mene nije bilo učinkovito je jedenje piletine i brokule svaki dan”, ispričala je Shaffer.
To pravilo pomoglo joj je da se ne prejeda vikendima. Pronašla je ravnotežu i to je rezultiralo prvim pomacima.

“Nakon prvotnog gubitka kilograma upisala sam se u obližnju teretanu i počela dizati utege pet puta tjedno. Trening snage mi je pomogao da se nosim s gubitkom prijateljice i svakim danom bila sam sve sretnija i snažnija”, pojašnjava.

Dva dana radi trening cijeloga tijela, dva dana je posvećena nogama, a jedan dan rukama.
“Rezultate više ne pratim vaganjem, već fotografijama napretka i onime kako mi odjeća pristaje”, kaže Shaffer.

Najvažnija stvar koju je postigla tijekom nevjerojatne transformacije i gubitka 31 kilograma jest da se riješila osjećaja krivnje.

“Ako jedan dan i skrenete s puta, nemojte se kažnjavati. Novi dan je novi početak. Budite blagi prema sebi i cijenite svako, čak i najmanje postignuće. Ponosite se svojim ciljevima. Ne trebate dodatke prehrani, čajeve za mršavljenje i tablete. Ne morate se odreći namirnica koje volite. Ključ je da pronađete ravnotežu”, zaključila je.
Kilograme je skidala dvije godine, a sada isto toliko održava tjelesnu težinu na željenoj razini te koristi društvene mreže kako bi motivirala druge da odaberu zdravu promjenu.
index.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...