Izradite adventski vjenčić sa sitnicama koje imate kod kuće


Prva nedjelja adventa je pred vratima i, ako već niste, krajnje je vrijeme da se pobrinete za ovogodišnji adventski vijenac.

Iako uvijek postoji opcija da skinete prašinu s lanjskog ili kupite gotov proizvod, još jedna sjajna i nimalo teška opcija jest ta da vijenac izradite sami.

Blogerica Matea Halilović jedna je od onih koji sami rade vijence i pritom se dobro zabavi. Njezin je savjet da u izradi vijenca koristi i predmete koje već imate kuće, poput ukrasnih tanjura, teglica, kuglica te ukrasa za drvce i slično.

Jedan od vijenaca iza kojeg stoji Matea sadrži dosta zelenila i obične bijele svijeće u limenoj četvrtastoj posudi koju je kupila u vrtnom centru.

Sviđa mi se kako je ispalo, ima malo industrijskog štiha, no prirodni mu elementi daju toplinu, rekla je blogerica o ovom vijencu, a u nastavku pročitajte i njezine upute za izradu. Ako vam je nedostajalo inspiracije, možda je upravo ovdje pronađete.

Za vijenac poput njezina trebat će vam:
- teglica (izgled i oblik po želji)
- četiri svijeće
- cvjećarska spužva (Matea je koristila spužvu za suho cvijeće)
- zelenilo (umjetno ili pravo)
- ukrasi
- žica, špaga i škare

IZRADA
- Spužvu izrežite na veličinu koja odgovara vašoj posudi te prvo pozicionirajte svijeće.

- Nakon toga slijedi popunjavanje posude. Zelenilo razdvojite na male grančice te ih ubadajte u spužvu dok ne popunite sve veće praznine. Ako ne možete stabljiku ubosti u spužvu, omotajte žicu oko grančice te je tako učvrstite.

- Isto vrijedi i za sve ukrase koje želite koristiti, žicom ih fiksirajte u spužvu te popunite sve rupe koje su ostale.

- Od ukrasa je Matea koristila brojeve (kupljeni u hobby trgovini) koje je špagom vezala oko svijeća, češere, mak te nekoliko malih kuglica.

Ima i jednu napomenu - sve ovo možete raditi i s pravim zelenilom, ali tada trebate koristiti spužvu za pravo cvijeće i namočiti je kako bi vam zelenilo duže ostalo svježe.
Piše: zadovoljna.hr

Journal De Luxe