Anti-age tonik od cvijeta crnog sljeza hidratizirat će i regenerirati zrelu i suhu kožu


O  tonicima za zrelu kožu puno se piše i puno se zna, naročito o onima spravljenima od hidrolata. Iako su tonici na bazi hidrolata vrlo jednostavni za pripremu i u današnje doba imamo ogroman izbor hidrolata na tržištu, predlažem da isprobate tonik kakav su koristile žene u doba kada web trgovina nije postojala.

Radi se o iscrpinama ljekovitih biljaka, neki bi rekli čajevima, a precizniji bi ih nazvali infuzima ili dekoktima.

Ljekovite biljke možete pronaći u obilju u našem području, ako ste tip koji voli šetati prirodnom i koji raspoznaje bilje. Veliki je broj onih koje pogoduju različitim tipovima i stanju kože: čičak, gavez, lavanda, neven, arnika, sljez, metvica, kadulja, kamilica, stolisnik…

Za suhu kožu isprobajte očaravajuće ljubičasti infuz cvijeta crnog sljeza. Ako i niste tip koji će sam brati biljke, cvijet crnog sljeza možete i kupiti.

Postupak izrade tonika je sličan postupku izrade infuza (čaja), jedino su doze malo drugačije.

Kako napraviti tonik za zrelu kožu?
Jednu čajnu žličicu cvijeta crnog sljeza (malo ga usitnite prije mjerenja) prelijte s jednim decilitrom kipuće vode i ostavite poklopljeno oko deset minuta. Tada procijedite i pustite da se ohladi do sobne temperature. Sada se mogu dodati i kozmetički dodaci, na primjer 5-10 kapi biljnog glicerola za vlaženje kože i na vrh noža protuupalnog i regenerativnog alantoina.

Ovakav tonik hidratizirat će i oporaviti zrelu kožu. Izrada nije komplicirana a sastojci su cjenovno pristupačni. Jedini nedostatak je: bez konzervansa ovakav tonik se treba spravljati svaki dan svježi.
naturala.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...