5 čajeva koji jačaju imunitet, uklanjaju nesanicu i i nervozu želuca

caj-med-dumbir-tee
Čajevi, čajne mješavine, biljne tinkture ili eterična ulja mogu biti izuzetno djelotvorni u prevenciji bolesti, odnosno jačanju imuniteta prije nego što virusi i bakterije napadnu organizam, ali i vrlo korisna pomoć ako je bolest već nastala.

Stolisnik - čisti krv, smiruje nervozu želuca i crijeva te dobro djeluje kod infekcija urinarnog trakta. Ne smiju ga piti trudnice, a alergični na kamilicu mogu reagirati i na stolisnik.

Poljska preslica - pospješuje rad bubrega i probavnog sustava. Dobra je kod upale  dišnih organa, oslobađa tijelo viška vode i poboljšava gustoću kostiju.

Matičnjak - čaj od matičnjak (melise) pospješuje probavu, smanjuje mučnine i tegobe uzrokovane stresom. Šalica čaja od melise navečer umirit će te i riješiti nesanice.

Đumbir - čaj od đumbira čisti tkivo, pomaže probavu, lagano zagrijava te je pogodan kod prehlada i viroza. Može se piti sam ili s limunom i medom.


Menta - osim kod probavnih tegoba, čaj od mente pomaže kod prehlade i gripe te za pokretanje sluzi u dišnim putevima. Menta je biljka koja hladi, pa pomaže i u snižavanju temperature.
miss7zdrava.24sata.hr

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!

Nema komentara:

Objavi komentar