12 načina da uvek miriše lepo kod kuće


Postoji čitav niz kućnih načina pomoću kojih će vaš dom uvek mirisati prelepo.

Evo 12 najboljih! 
Dekoracija od narandže i karanfilića
Ovo je klasičan način zimskog mirisa kod kuće. Ukrasite pomorandže simetrično tako što ćete ubaciti karanfilić u koru. Tako uređeno voće rasporedite na ukrasnoj tacni ili tanjiru. Narandža se takođe može koristiti za pravljenje jednostavnog fenjera - samo nožem izrežite rupu. Postavite gotov ukras u blizini izvora toplote, a miris agruma ispuniće celokupnu unutrašnjost.

Difuzor domaćeg mirisa
Difuzor je vrlo jednostavno napraviti, efikasan je i daje unutrašnjosti prelepi miris. Treba vam: elegantna vaza ili bočica, drveni ražnjići, čajna kašika sode bikarbone, esencijalno ulje i voda. Stavite sastojke u bocu, ubacite štapiće i izmešajte. Pomerite ih s vremena na vreme - zahvaljujući tome će miris biti intenzivniji.

Kugla za kafu u zrnu
Sveža zrna kafe ne samo da lepo mirišu, već imaju moć upijanja neugodnih mirisa. Zato se često stavljaju na tanjir u frižideru. Takođe možete dočarati jednostavne ukrase koji će pružiti prekrasan miris u celom domu. Najlakši način je sipati zrna kafe u staklenu teglu (ili drugu posudu sa širokim obodom) i unutra staviti sveću. Najjednostavniji ukras je zrno posuto na izduženom tanjiru, na koji stavljamo male sveće. Setite se samo da ih zamenite novim, otprilike na nedelju dana.

Domaća mirisna ikebana
Mirisna kompozicija od osušenih cvetnih latica, grančica, začina ili voća, često se koristi za dekoraciju (i osvežavanje unutrašnjosti). Iako lako možete kupiti gotove mirisne mešavine, vredno je da sami napravite ovaj impresivni ukras. Uz cveće (koje nema tako intenzivan miris), dodajte suvo voće ili začine. Izgleda najlepše u staklenim posudama i u društvu sveća.

Mirisna voda za peglanje
Poželjno je da je pripremite sami. Dodajte malo mirisnog ulja u 2 čaše vode i dobro izmešajte. Koristimo je za pegle sa ovlaživačem. Zahvaljujući ovom jednostavnom tretmanu, cela kuća će lepo mirisati dok peglate.

Sveća od cimeta
Ovo je još jedan način da dobijete božićnu aromu kod kuće. Zamotajte debelu sveću štapićima cimeta i vežite je ukrasnom trakom. Ovaj ukras divno miriše i izgleda vrlo efektno, posebno na prazničnom stolu.

Domaći mirisni žele
Efikasno će osvežiti vazduh i izgledaće prelepo. Da biste napravili žele, treba vam želatinski prah, voda, so i nekoliko kapi esencijalnog ulja. Za bolji efekat možete dodati i malo boje za hranu. Izmešajte sastojke, a zatim sipajte u ukrasnu posudu (npr. teglu) i sačekajte da se stegne. Ne postavljate ih u blizini radijatora.

Ulijte ulje u vrećicu usisavača
Ulijte ulje na vrećici usisavača, a zatim usisavajte sve podove. Nakon takvog čišćenja, prelepa aroma esencijalnog ulja će ispuniti celu kuću!

Mirisne torbice
Možete kupiti gotove proizvode ili ih sami napraviti. Samo napunite platnene vrećice sušenom mentom ili lavandom i zakačite ih blizu radijatora. Takođe ih možete staviti u garderobu ili u ormar.

Domaći sprej od lavande
Odlična je alternativa za osveživač vazduha. Jednostavno napunite bočicu spreja destilovanom vodom i dodajte 10 kapi ulja lavande i kamilice (možete zameniti i drugim esencijalnim uljem). Lagano protresite bocu - i spremna je!

Čajne vrećice za cipele
Upravo su cipele često glavni krivci neprijatnog mirisa kod kuće. Čajne vrećice mogu biti dobro rešenje ovog problema. Ne koštaju puno i efikasno apsorbuju neželjeni miris.


Kućni aspirator
Da biste ga pripremili potrebno vam je bilo koje esencijalno ulje i soda bikarbona. Izmešajte sastojke i stavite u kuhinji. Promenite sastojke svakih nekoliko dana. Ova  jednostavna kombinacija pomoći će vam da se brže rešite neželjenih mirisa. Ovo rešenje će posebno ceniti vlasnici kuhinja povezanih sa dnevnim boravkom.
zenskimagazin.rs

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...