10 izjava Jodie Foster zbog kojih bismo s holivudskom kulericom rado popile pivo


Iako je rođena u Los Angelesu, Jodie Foster ima sve samo ne tipičnu holivudsku karijeru. Rodila se 19. studenog 1962. godine kao Alicia Christian Foster, a svoje prve "glumačke" korake napravila je već kao dvogodišnjakinja snimajući razne televizijske reklame.

Kritiku i svijet oduševila je 1976. godine tumačeći prostitutku Iris u kultnom filmu Martina Scorsesea "Taksist" (dok je imala svega 14 godina), a svjetsku slavu dosegla je ulogama u Oscarom nagrađenim filmovima "Optužena" Jonathana Kaplana i "Kad jaganjci utihnu" Jonathana Demmea.

U pet desetljeća dugoj glumačkoj karijeri surađivala je s najpoznatijim i najtalentiranijim filmašima današnjice, no nikad nije željela raditi visokobudžetne filmove velikih holivudskih studija. Iako je imala mnoge ponude za takve filmove, radije je birala male i nezavisne projekte koji su imali dublje značenje i poruku.

Jodie Foster uvijek je bila svojeglava, nepretenciozna, prirodna, totalno drugačija od drugih glumica svoje generacije. Na njezin 57. rođendan prisjetili smo se nekih poznatih izjava koje dokazuju da je Jodie jedna od najsamozatajnijih holivudskih kulerica s kojom bismo rado popile pivo.

1. Moja definicija prijatelja je netko tko te obožava iako zna stvari kojih se najviše stidimo.

2. Bojati se da ću zauvijek biti sama i imati neodoljivu potrebu za samoćom - to je uvijek bilo ono s čime sam se najviše borila.

3. Normalnost nije nešto čemu bismo trebali težiti, to je nešto od čega bismo trebali pobjeći.

4. Teško mi je odvojiti se od stvari koje mi daju stabilnost u životu.

5. Nije mi lako gledati filmove koje sam snimila s 14 i 15 godina. To su bile nezgrapne godine. Ne znam nikoga tko može pogledati nešto što je napravio s 14 godina, a da se pritom ne trzne.

6. Pretpostavljam da sam glumila mnoge žrtve, ali tako je uglavnom izgledala povijest žena.

7. Moja mama je uvijek kasnila i zbog toga sam šizila kao dijete. Zato sam sada uvijek točna, ili dođem ranije.

8. Nisam osoba koja mari za odjeću. Za mene je to samo posao. To najviše mrzim i ne želim biti ocjenjivana na taj način.

9. Zainteresirana sam za režiranje filmova o situacijama koje sam proživjela, tako da oni postaju osobni eseji o onome u što vjerujem.

10. Ako ne uspijem, barem ću propasti na svoj način.
Piše: zadovoljna.hr

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO