10 frizura koje automatski brišu godine s lica


Ako želiš da tvoja frizura ima 'ono nešto', mladenačku vibru, nemoj ni pomisliti da bi si trebala ošišati kao u srednjoj školi. Sigurno je da si se tada osjećala najmlađe, ali to je ujedno i recept kao izgledati starije nego što jesi. Pogledaj koju frizuru  možeš odabrati (preporučuju ih najbolji stručnjaci!).  S ovim frizurama doista ćeš izgledati mlađe, a na svoju želju za minivalom ili nekom otkačenom bojom kose kakvu si željela davno -  zaboravi.

1. Prava kratka kosa
Kratka kosa koju nosiš kao da si se s njom saživjela, opušteno, koja ima malo duže pramenove oko lica, ali otkriva vrat, djeluje mlado jer ne zahtijeva salonsko održavanje, odnosno svakodnevne fen frizure. 
Ako ti treba lice uz koje ćeš povezati ovu frizuru ili čak odnijeti fotografiju u svoj najdraži salon primjer su ti  Annette Bening ili Kris Jenner.

2. Još kratke kose
Ako ti je draža dužina do visine brade, malo preko uha, to je dobar odabir jer je kod takve frizure lakše postići da bude slojevita. Ova frizura pomlađuje jer je razigranost oko lica čini mekšom, živom. 
Frizura uvijek izgleda 'mlađe' kad je lepršava, a ne kruta, stroga, geometrijski pravilna. Viola Davis i Helen Mirren nude izvanredne primjere dobre frizure ove dužine.

3. Srednje duga kosa
Jennifer Aniston već dugo nosi ovu frizuru koja pomlađuje jer su krajevi nepravilni i stoga ne izgleda strogo. 
Slojevito šišanje kod ove dužine znači da dio pramenova oko lica treba biti otprilike do brade, potom se postepeno pramenovi produljuju i frizura djeluje neopterećeno i meko.

4. Srednje duga kosa, druga varijanta
Eva Longoria nosi otprilike istu dužinu kose i ne glača je do kraja pa frizura djeluje lepršavo s prirodnim, opuštenim valovima.


5. Duga kosa
Najbolje šišanje duge kose je kaskadno, stupnjevito, a počinje od kraćih pramenova oko lica poput dužih šiški začešljanih na stranu pa sve do duge kose na stražnjoj strani glave. Kosa je lepršava, slobodna i otvara lice. 
Najbolja je kad je u mekim valovima kakve voli Julia Roberts.

6. Postoji li preduga kosa?
Stručnjaci preporučuju da u nekim godinama kosu ne bi trebalo puštati duže od sredine dekoltea, prsne kosti. 
Tu dužinu je točno znala pogoditi Christie Brinkley.

7. Podignuta kosa
Podignuta kosa, meko zakačena, s nešto slobodnih pramenova oko lica nikad neće izaći iz mode. 
Meryl Streep na dodjelama glumačkih nagrada često nosi upravo takvu francusku punđicu. Kao i Meryl, tako i Nicole Kidman rado nosi ovu varijantu neobavezne, nimalo krute francuske punđice.

8.  Niska, pomalo neuredna pundžica
Pomalo neuredno podignuta kosa s ponekim premenom koji je odlučio spontano padati na svoju stranu uvijek izgleda mlađe od krute, prečvrsto zategnute kose podignute u pundžu ili u rep. 
Niska punđica uvijek izgleda neobavezno, kao da za nju nije upotrebljena tona laka za kosu i lijepo je nosi Victoria Beckham.

9.  Visoki rep
Jennifer Lopez sjajno nosi veoma visoko zakačen rep koji je poput instantnog bezbolnog liftinga za kožu lica i čela. 
Ljepše je kad je kraj malo valovit da izgleda prirodnije i življe.

10.  Šiške
Šiške su također jedan od brzinskih faceliftova - pogotovo ako nisu predebele i prestroge. 
Jako nam se sviđa kako su osvježile prelijepu Sofiju Vergaru. 
miss7.24sata.hr

JOURNAL DE LUXE... Mjesto koje volim!

Nema komentara:

Objavi komentar