Ručak za 10: Rolnice od paprika


S obzirom da paprika još uvek ima u izobilju prava bi šteta bila ne iskoristiti ih za jedan ovako lep ručak. Priprema ovog jela je veoma jednostavna a rezultat će vas oduševiti. Osim što jelo fenomenalno izgleda ukus je divan. Kombinacija svih ovih sastojaka čini da vas ovo jelo zaista ostavi bez daha.

SASTOJCI
6-8 većih paprika
Pola kg mlevenog mesa
2 manje ili 1 veća glavica crnog luka
1 paradajz
Malo ulja
2-3 kašike prezle
1 jaje
Suvi začin ili so, biber, slatka začinska paprika i beli luk u prahu ili 1 čen izgnječenog belog luka.
naribana korica jednog limuna

PRIPREMA
Papriku operite, prebrišite suvom pamučnom krpom pa poređajte u pleh. Najbolje bi bilo da pleh obložite papirom za pečenje. RErnu uključite na 200 C i pecite paprike dok ne dobiju lepu boju. Na pola pečenja je potrebno da ih okrenete kako bi se jednako ispekle sa obe strane. U zavisnosti od jačine vaše rerne mislim da će nekih dvadesetak do tridesetak minuta biti sasvim dovoljno da se paprike ispeku.

Kada su paprike pečene stavite ih u šerpicu i poklopite pa ostavite da odstoje nekih dvadesetak minuta pa ih zatim oljuštite, očistite od semenki i presecite na pola.

Izdinstajte crni luk na malo ulja. Možete dodati i vrlo malo vode u luk koji se dinsta. Kada je luk dobio lepu zlatnu boju dodajte pardajz koji ste prethodno iseckali na sitne kockice. Kada se paradajz prodinsta sa lukom oddajte mleveno meso i začine po ukusu. Prodinstajte sve to dok meso ne posiivi a zatim ugasite ringlu i ostavite par minuta da se prohladi. Dodajte zatim jedno jaje i dve supene kašike prezle. Promešajte sve pa rukama formirajte kuglice. Stavljajte ih u papriku koju je potrebno smotati u rolnicu. Poređajte u vatrostalnu činiju ili pleh pa narendajte malo Gaude ili nekog sira po želji. Ubacite u rernu na nekih desetak minuta da se sir lepo otopi i porumeni.
uradisamaideje.com

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...