Jesen donosi napredak... Uz pomoć Feng Shuija pojačaj taj uticaj


Ljeto je divno, brzo prođe, ali je toliko burno i aktivno da nam ulazak u kasno ljeto dođe kao udisaj zraka nakon ronjenja. Ipak, to bogato i iscjeljujuće godišnje doba je prijelazni period, priprema za pobiranje plodova, jer upravo to u Feng Shuiju predstavlja jesen.

Kompaktno, čvrsto, snažno, društveno, zabavno, opušteno godišnje doba koje nas vodi ka realizaciji zamišljenoga, naplati uloženoga, završecima svih poslova. Jesen predstavlja obilje i produktivnost, zabavu i veselje, ali nešto kasnije i mudrost i vodstvo. Pojavljuje se želja za učenjem, za napretkom, čak natjecanjem. Nova školska godina počinje u pravo vrijeme.

Energija metala stremi vodstvu, mentorstvu i brizi o mladima, nemoćnima i podređenima. Učitelji koji su rođeni u energiji metala (Ki 6 i 7) bi mogli biti savršeni u toj ulozi. Isto vrijedi i za poslovno i državno vodstvo. Možda ne bi bilo od zgorega sljedeći puta državno vodstvo birati prema Ki broju, a ne prema stranci. Nezgodno može biti samo ako osoba rođena u energiji metala bude u neravnoteži, jer manje povoljni aspekti metala su umišljenost, arogancija, snažan ego, odavanje užicima ili pretjeranom trošenju.

Čini se kao hod po oštrici noža, zar ne? Ipak, „metalci“ su fokusirani, marljivi, temeljiti, vrlo disciplinirani te je vjerojatnost da će se naći u velikoj neravnoteži zapravo malena. Dođeš li u kontakt sa osobom koja je jasna u objašnjavanju, odmjerena, organizirana, zabavna u društvu, sklona pobrinuti se da svi imaju punu čašu te spontano preuzme vodstvo u raznim događanjima koje ćete svi rado slijediti, znaj  da si naišla na osobu rođenu u energiji metala. Najčešće su te osobine vrlo skromno istaknute, čak neprimjetne. Vođa iz sjene – to bi bio dobar izraz za osobu rođenu u energiji metala. Jesen je i sama takva. Skromna u svom isticanju, ali vrlo važna za opstanak.

U jesen se sve sažima, povezuje. Ono što se ljetos raspršilo, sada se skuplja. Svjetlost i toplina kreću prema svom minimumu, rast bilja i plodova je završio i treba ih sakupiti. Čitava priroda odiše bogatstvom i obiljem koje se nudi. I ne čekaj da se ponudi dva puta, jer zima čeka, tapka na samom pragu, ako ne baš kuće, onda dvorišta.

Materijalizaciju svog ranijeg djelovanja ćeš lakše provesti ako potenciraš energiju metala u svom okružju. Bijela i siva boja predstavljaju energiju metala i jeseni, one malo kasnije jeseni, kada lišće prekrije tlo, a kiše budu učestale. Bijela boja zidova je opća Feng Shui preporuka jer prostor čini prostranijim, kompaktnijim, urednijim. Druge energije je dovoljno unijeti bojenjem jednog zida ili dijela zida. Za dekoraciju koristi metalne predmete te one u boji srebra i zlata. Primjerice dekorativna bijela, srebrna ili zlatna jabuka ( metalna ili drvena ) predstavlja energiju metala svojim oblikom i bojom (i materijalom, ako je metalna) te predstavlja obilje,  zrelost, nagradu. Stavi je na zapad ili sjeverozapad i potakni aspekte jeseni/ metala da ispune tvoj dom.

Potrebnu energiju možeš pojačati odjećom u sivoj i bijeloj boji, metalnim nakitom, ali i hranom oporog i pikantnog okusa kao što su  rukola, đumbir, soja, leća, senf, žitarice.

Čini li ti se da je sve hladno i bez boje, nemaj brige jer jesen je višeslojna. U početku šarena, topla i mirisna, zatim vlažna, hladnija, oštrija, kompaktnija. Ali baš sve je kako treba biti! Uvijek je tako. Treba li ti ipak nešto boje predlažem da primijeniš stari običaj i staviš dunju na ormar. Svojim oblikom i tvrdoćom predstavljat će jesen, a svojom bojom i mirisom podsjećat će da je ljeto, kao i kasno ljeto, netom bilo tu.

Nauživali smo se strasti, ljubavi, uspjeha, izlazaka koje nam je donijelo ljeto i njegov element - vatra, akumulirali smo zalihe svega toga za potporu i sigurnost u periodu kasnog ljeta i elementa zemlje te možemo ušetati u jesen i pobrati plodove svoga rad i nastojanja jesen. O, ta divna jesen što šumi, kapa, zrije, bruji, opada, daje, omogućava, smiruje, grije, hladi, vodi, usmjerava! Bogata okusima, mirisima i iskustvima

Prepusti joj se, jer nakon nje dolazi zima koja će nas povesti u dubinu, ali o tome neki drugi put.
miss7zdrava.24sata.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...