Devet posve jednostavnih načina da izgledate i osjećate se bolje


Ponekad je dovoljna tek pokoja mala promjena da biste se osjećali bolje u vlastitoj koži.

To može biti vikend proveden u toplicama ili odlazak na neki kozmetički tretman, ali postoji i niz beauty trikova koje možete isprobati besplatno, kod kuće. Uvedite ovih devet malih promjena u svoju svakodnevnu rutinu i odmah ćete se osjećati (i izgledati) puno bolje:

1. Naspavajte se

"Beauty sleep" definitivno nije mit jer san igra veliku ulogu u vašoj ljepoti. Pokušajte svake noći odspavati najmanje 7 sati i pružite svom tijelu dovoljno vremena za oporavak od svakodnevnih loših vanjskih utjecaja. Dok spavate, tijelo proizvodi kolagen koji sprječava prijevremeno starenje kože. Također, kada se dobro naspavate, nećete imati ni podočnjake ni tamne krugove oko očiju.

2. Pijte vodu

Hidratacija je jako važna za zdravlje, ali i za ljepotu. Dehidracija izaziva smanjivanje stanica, što rezultira suhom kožom, dok 2 litre vode dnevno vraćaju koži sjaj i zdrav izgled.

3. Koristite kremu za sunčanje

Pretjerano izlaganje štetnim UV zrakama ubrzava starenje kože, a to nitko ne želi. Stoga biste uvijek trebali lice, ali i tijelo mazati kremom sa zaštitnim faktorom, pa čak i zimi.

4. Uvijek sa sobom nosite vlažne maramice

Pobrinite se da u torbi uvijek imate jedan paketić vlažnih maramica, kamo god idete. Iznenadit ćete se u koliko situacija ćete posegnuti za njima, pogotovo ako svaki dan putujete javnim prijevozom. Vlažnim maramicama možete obrisati ruke, osvježiti se usred radnog dana, popraviti razmazanu šminku...

5. Popravite držanje

Ako vam je mama cijeli život govorila da se ispravite, bila je u pravu. Pravilno držanje može u trenu transformirati vaš izgled, ali i spriječiti neugodnu bol u leđima, kao i ozbiljne probleme s kralježnicom.

6. Brinite o svojoj kosi

Ovo posebno vrijedi za one koji imaju obojenu kosu. Osim što ćete pravilnom njegom produljiti trajanje boje, zdrava kosa odmah će vas proljepšati.

7. Nosite modne dodatke

To mogu biti naušnice, neka efektna ogrlica ili ukrasi za kosu, ovisno o tome što se najbolje uklapa u vaš stil. Svejedno je što ćete odabrati jer će sve u trenu podići vaš look na novu razinu. Ipak, imajte na umu važno pravilo legendarne Coco Channel koje glasi: "Prije nego što iziđete iz kuće, pogledajte se u ogledalo i skinite jednu stvar."

8. Mirišite dobro

Za ženama koje za sobom ostavljaju mirisni trag okreću se svi. Ne trebati imati nikakav poseban razlog da svaki dan prije izlaska iz kuće špricnete malo parfema na ključna mjesta. Ipak, nemojte pretjerivati jer ćete ostaviti krivi dojam.

9. Izgledajte kako vama najbolje odgovara

Zaista nije bitno šminkate li se svaki dan ili samo u posebnim prilikama. Najbitnije je da ste sami zadovoljni sobom, pa čak i ako vas drugi zbog toga gledaju ispod oka.
index.hr

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE

Nema komentara:

Objavi komentar