VRUĆI TREND: SUKNJE I HALJINE U KOMBINACIJI S ČIZMAMA


Posljednjih nekoliko tjedana bili su u znaku Tjedana mode i odličnih "street style" stajlinga, među kojima su nam najviše zapeli za oko oni s ulica Londona i New Yorka. Ovo prijelazno razdoblje idealno je za slojevito odijevanje i spajanje laganijih i težih materijala, a londonske i njujorške trendseterice donijele su nam svježe ideje kako spojiti najvrućiji trend ove sezone - suknje/haljine i čizme.

Teško nam je to priznati, ali ono pravo ljeto je iza nas, a s njegovim odlaskom polako smo prigrlili niže temperature i drukčiji način odijevanja. Mnogi prijelazni trendovi viđeni su posljednjih tjedana na ulicama velikih gradova, među kojima su se istaknuli London i New York. Trendseterice na londonskim i njujorškim ulicama itekako dobro znaju koliko prelazak iz ljeta u jesen može biti varljiv, pogotovo u Londonu, pa su se već opskrbile čizmama, puloverima i ostalim tipičnim jesenjim komadima.

No, toplije odijevanje nužno ne podrazumijeva "zabundavanje" u slojeve i slojeve odjeće, već kombiniranje laganih i toplijih komada. Ljubiteljice mode potpuno su apsolvirale prijelaznu modu te donijele niz svježih ideja kako kombinirati ono što već imate.

1. Mini haljina i glomazne čizme

Mini haljina dobila je novo lice u obliku oversize džempera koji seže do pola bedara i taman pokriva ono što bi trebao. Ipak, između vune i gole kože svakako je poželjan još jedan sloj tkanine poput košulje ili tunike kako bi upotpunila kombinaciju i kako bi vas zaštitila od naleta hladnoće. Iako su kod ovog looka u fokusu gole noge, utoplite ih čarapama i nekim glomaznim čizmama.

2. Midi suknja/haljina i čizme do koljena

Više ne vrijedi pravilo da se visoke čizme mogu nositi samo na kratke suknje jer kombinacija čizama do koljena i midi suknji ili haljina čini vrlo elegantnu i trendi kombinaciju. Uz midi suknju isfurajte top s puf rukavima ili oversize pulover za dodatnu toplinu. Ako volite kožu, izaberite midi kožnu haljinu i kožne čizme u istom tonu kojima ćete postići monokromatski, ali nikako jednoličan look. Već naprotiv, vrlo šik i upečatljiv!


3. Haljina i kaubojske čizme

Još jedan od trendova koji je zasjeo na modni tron ove sezone jesu kaubojske čizme. Ima ih u mnogim varijantama - visokih, niskih, s ravnim ili vrhom u špic, klasičnih od brušene kože ili sa životinjskim uzorkom. Nose se na sve, ali jedna od kombinacija koja odskače su definitivno kaubojske čizme i lepršava haljina. Čak i ako padne kiša, neće vam biti hladno za stopala, a haljina će vam dati veću slobodu kretanja i u njom vam neće biti vruće ako se temperatura naglo podigne!

gloria.hr

JOURNAL DE LUXE... Mjesto koje volim!