Saveti za pravilno nanošenje mat ruža!


Da li možete izdvojiti jednu stvar koja je loša kod mat usana?

One su upadljive, ali ne preterano, daju celom izgledu elegantnu notu i ne izgledaju previše formalno. Idealne su za večernje izlaske, ali i svakodnevno nošenje i ne postoji dama koja barem jedanput nije isprobala ovakav ruž.

Jedina mana ovakvog ruža jeste što većina njih isušuje usne i na kraju dana mogu izgledati ružno i neuredno. Međutim i to se može rešiti jednostavnim koracima u pripremi usana za nanošenje ovakvog tipa ruža. Kada znate koje korake treba da uradite pre nego što upotrebite ruž sa mat finišom, moći ćete da uživate u ovom izgledu maksimalno.

U nastavku otkrijte o kakvim koracima je reč:

Piling usana
Da biste sprečili brzo isušivanje usana, ali i uklonili suvu ispucalu kožu, potrebno je da uradite blagi piling. Investirajte u proizvod obogaćenim šea puterom i vitaminom E koji su obavezni i koji zaista utiču na kožu usana. Ovaj prvi korak je krucijalan za dugotrajnost i lep izgled mat usana.

Hidrirajte
Koža usana ima tri sloja kože (dok koža na ostatku tela ima oko 15), zbog čega ne proizvodi prirodna ulja - sebum - koji ih hidrira i štiti. Zato su usne sklonije UV oštećenjima i generalno se više “troše” nego ostatak kože. Zato je bitno i da ih redovno hidrirate posebnim maskama ili balzamima za usne zbog kojih će biti dodatno mekane.

Prajmer
Prajmer je odlična podloga za nanošenje bilo kojeg ruža, sjaja ili olovke, preko kojeg će svi proizvodi klizeti i lako se nanositi. Pošto je za dobar mat izgled potrebno da ruž bude nanesen jednako, prajmer će biti idealna opcija za podlogu i pripremu.

Definišite usne olovkom
Korišćenje olovke za usne pre nanošenja mat ruža će vam pomoći da ostanete unutar linija prilikom nanošenja ruža. Vodite računa da i olovka bude mat, radi boljeg efekta.

Nanošenje ruža
Kada pripremite u potpunosti usne biće spremne za nanošenje poslednjeg koraka - ruža. Nemojte nanositi više od jednog sloja jer rizikujete da u potpunosti isušite usne i dobijete izgled kakav ni malo niste želeli. Rasporedite ruž (ukoliko niste uspeli u prvom potezu) prstom ili četkicom.
cosmopolitan.rs

JOURNAL DE LUXE... Mjesto koje volim!