Pripremite opuštajuću kupku koja će preporoditi vašu kožu i kosu



Nakon napornog radnog dana, sve što želimo jest leći u kadu pune tople vode i prepustiti se uživanju. Topla voda i opuštajuća kupka dobro su provjeren recept koji u tren oka briše sav stres i napetost, a ovaj wellness tretman možete promatrati i kao sjajnu blagodat i za izgled vaše kože kao i kose.

Početkom jeseni uglavnom tragamo za beauty rješenjima koja će probuditi naš izgled i jednostavno ga osvježiti. Iako danas na tržištu možemo pronaći sjajne proizvode koji pružaju kvalitetnu njegu našoj koži i kosi, ponekad je najbolje jednostavno se osloniti na sastojke koje već imamo u kuhinji te s njima napraviti pravi spa tretman. Kupke volimo iz brojnih razloga, a osim što ravnomjerno obuhvaća cijelo tijelo i pruža osjećaj opuštenosti, ona također doprinosi ljepšem izgledu naše kože, budući da je koža zbog dugog dodira s vodom nabubrena i prozirnija, pa blagotvorni sastojci puno lakše prodiru u nju.

Primjerice, kupke od morske soli sjajne su za poticanje metabolizma i cirkulacije u tijelu, ali su se pokazale izvrsnima i za regeneraciju osjetljive i problematične kože, dok je drevni Kleopatrin recept za prekrasnu kožu - kupanje u mlijeku. Mlijeko kao takvo sadrži masnoće koje koža obožava, a odličan izvor masnoća je i sirutka.

Nadalje, za sjajan domaći recept od kojeg je koža, kao i kosa, podatnija, zdravija i blistavija vam je potrebno 4 limuna, nekoliko kapi maslinovog ulja i 1 l sirutke. Sve zajedno umiješajte te dodajte u kupku. Ono što je važno kod pripreme kupke jest da temperatura vode bude jednaka ili približna temperaturi tijela, dakle između 35 i 37°C te u kupki ne budite duže od 15 minuta, a nakon nje kožu osušite nježnim tapkanjem ručnikom te namažite kožu omiljenim losionom za tijelo. Koža će biti znatno mekanija i podatnija, a kosa puno lakša za daljnje stiliziranje!
fashion.hr

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO