Preporuka: Najvažnija knjiga godine uskoro je s nama


Da budemo jasni odmah na početku: ovaj članak nije za obožavatelje alternativnih teorija zavjere, ali za one koji razmišljaju svojom glavom i primjećuju stvari oko sebe svakako jest.

Mnogo se piše o mladoj Greti Thunberg koja je počela mijenjati svijest o klimatskim promjenama kao malo tko drugi. Isprva je nailazila na podignute obrve, što je za očekivati s obzirom na njezinu dob, no upornost joj se višestruko isplatila - prvo su je mlađe generacije počele ozbiljno shvaćati i vatreno podržavati, a s vremenom i svi ostali.
U ovome trenutku ona je osoba koju možete pronaći na naslovnicama velikih svjetskih publikacija poput Timea i ostalih. A to nešto znači.

Uskoro izlazi njezina važna knjiga "Naša kuća u plamenu", a mi vam premijerno predstavljamo naslovnicu. 
"'Naša kuća u plamenu' knjiga je o jednoj obitelji koja se sa svojom osobnom krizom nosi tako što se počinje baviti jednom još većom krizom, krizom našeg planeta.

Greti je bilo tek osam godina kada je pogledala dokumentarac o klimatskoj krizi i upitala se kako to da o tome nitko ne govori. Kako političari i odrasli općenito mogu govoriti o bilo čemu drugome ako je to jedino važno? Greta ima fotografsko pamćenje i počinje proučavati klimatsku krizu i način kako se o njoj govori u medijima. Navela je roditelje da promijene način življenja i majku da napusti posao jer je zbog njega morala često putovati zrakoplovom. Bio je to prvi znak Gretine snažne volje i moći uvjeravanja. Zatim je odlučila pokušati uvjeriti i nas da se pokrenemo već danas, a ne sutra."

Ako ove godine mislite pročitati samo jednu knjigu, neka to bude ova.
index.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...