Po cijeli dan pričate o svom partneru? Evo što ljubavni terapeuti misle o tome


Početak svake ljubavi je uzbudljiv. Možda poželite popeti se na najviši krov u svom gradu i vikati iz sveg glasa koliko volite svog partnera.

No, mogli biste sami sebe uloviti kako je vaš partner postao jedina tema vaših razgovora pa je prirodno zapitati se - je li zdravo pričati samo o svom partneru po cijele dane?

Odgovor na to pitanje imaju stručnjaci.

Dijeljenje sreće s prijateljima i članovima obitelji je jedna od najdražih stvari u životu. Razgovor o vašim osjećajima može vam pomoći da shvatite što napraviti kada ste zbunjeni situacijom u kojoj ste se našli. Traženje savjeta od bliskih ljudi ili razmjenjivanje iskustava mogao bi biti odličan način da se dodatno povežete.

No, ako niste produktivni na poslu jer vas razmišljanje o partneru ometa u izvršavanju poslovnih zadataka ili je vaša veza postala jedina stvar o kojoj želite razgovarati, vrijeme je da stanete na loptu, poručuju stručnjaci.

"Ako otkrijete da trošite toliko vremena razgovarajući o njima da to utječe na vaš posao, onda bi to moglo postati problem. Razgovarati o partneru zdravo je sve dok to ne ometa vaše normalno svakodnevno funkcioniranje", ističe ljubavni terapeut Gary Brown te ističe kako biste trebali preispitati svoje prioritete.

Kako kaže, ako na samom početku veze želite što više vremena provesti sa svojim partnerom, želite ravno iz ureda potrčati njemu u zagrljaj - to je u redu. No, nakon početne faze zaljubljenosti, vaše ponašanje bi se trebalo barem djelomično promijeniti, piše Elite Daily.

"U početku je to u redu, ali kasnije bi moglo početi nalikovati više na opsesiju nego na iskrenu, zrelu ljubav", objašnjava Brown.

"Jedno je govoriti puno o svojoj ljubavi, a drugo je potpuno usmjeriti svu svoju mentalnu energiju na partnera, isključujući sve drugo i sve ostale", ističe te dodaje kako je važno da vas vaš ljubavni život ne odvoji potpuno od dotadašnjih interesa, hobija i društvenog života.
Index.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...