5 najčešćih grešaka bojenja kose kod kuce


Ako niste upoznati, pazite na greške koje su uobičajene u ovom postupku. Pročitajte i saznajte koje greške treba da izbegavate pre bojenja kose kod kuće.

Bojenje kose: ne čitate uputstva
Svaka boja ima svoj jedinstveni hemijski sastav i zato svaka od njih ima drugačija pravila za svoju primenu. Zato se upoznajmo sa uputstvima kako bi boja ispala onako kako smo planirali. Moramo zapamtiti da je ovo hemijska smesa i da njene komponente međusobno deluju pod određenim uslovima. Ponekad su to male razlike, što ne menja činjenicu da se vredi upoznati sa njima pre nanošenja boje. Bolje je odvojiti trenutak za čitanje, nego se baviti neuspešno obojenom kosom.

Bojenje kose: alergijski test
Pre nanošenja boje, bez obzira da li se radi o prvoj upotrebi, treba uraditi test alergije. Potrebno da nanesete malu količinu farbu na mali deo kože u pregibu lakta. Čekamo 15 minuta, isperemo boju i posmatramo mesto tokom 48 sati. Ako za to vreme dođe do alergijske reakcije poput osipa, svraba ili peckanja, trebalo bi da prestanemo sa korišćenjem proizvoda. Ovim testom možemo izbeći stvarno ozbiljne efekte alergijske reakcije

Bojenje kose: netačno vreme
Proces nanošenja treba da traje oko 10-15 minuta, a od kraja nanošenja počinjemo odbrojavanje vremena zadržavanja boje na kosi. Veoma je važno da boja koju nanesemo bude onoliko koliko treba da bude na kosi. Ako predugo držite, boja neće biti intenzivnija. Na taj način možemo oštetiti kosu. Prekratko čekanje će rezultirati slabom bojom.

Bojenje kose: priprema farbe za kosu
Kako pripremimo boju ima ogroman uticaj na krajnji efekat našeg bojanja. Ako imamo sastojke za upotrebu, moramo ih kombinovati u pravom odnosu. Tek tada će boja dobiti pravu konzistenciju i pružiti pravu boju. Zapamtite da gotova boja počinje brzo da oksidiše. Menja boju, nabrekne i predugo zadržana u posudi počinje da gubi svoja svojstva. U ovoj situaciji, vredno je podeliti mešanje boje na dva dela, prvi deo se koristi za narastak, drugi deo za krajeve. Prilikom pripreme boje, ne zaboravite da je dobro razblažite tako da nestanu grudvice. Boju je najbolje mešati u staklenoj, plastičnoj ili keramičkoj posudi. Metal može da poremeti proces bojenja reakcijom sa oksidansom.

Obojena kosa: greške kod nanošenja boje
Pre nego što počnete sa farbanjem, pogledajte stanje vaše kose. Previše oštećena kosa ne sme se farbati, jer može rezultirati razdvojenim krajevima, lomljenjem i opadanjem. Pre nego što se odlučite za boju, proverite da li je pravilno navlažena. Koristite balzam, obnovite strukturu kose i zatim počnite sa bojenjem. Važno je kako bojite kosu. Krenite od sredine glave, zatim pređite na stranu i na kraju teme, jer je koža tamo najtoplija. Ako želite da pokrijete koren, započnite s njim, a zatim pređite na ostatak kose. Ne zaboravite da se brinete o svojoj koži. Koristite balzam i maske i proizvode posebno dizajnirane za obojenu kosu.
zenskimagazin.rs

JOURNAL DE LUXE... Mjesto koje volim!