Sačuvaj dijete u sebi...


Sačuvaj dijete u sebi, jer ne možeš naći bolji svijet od onoga kojeg si nekoć imao.

Nauči cijeniti vjeru s kojom si nekoć pristupao svijetu i životu, gledajući u svakom novom danu neponovljivu priliku. Nisi se bojao ići naprijed i pasti jer si znao da ćeš svaki put iskoristiti mogućnost da ustaneš i pođeš dalje.  Znao si da si jedinstvena osoba i zato nisi razmišljao o uspoređivanju s drugima te si na taj način mimoilazio veliki dio briga koje danas imaš.

Sačuvaj dijete u sebi, sačuvaj onu lakoću s kojom si prilazio drugima u odnosima, ne zamarajući se tko je veći, a tko manji od tebe. Nisi se zamarao stvarima na koje ne možeš utjecati već si pustio da se događaju onako kako se događaju, znajući da svijet neće propasti zato što nije bilo po tvome. Ljubav koju si pokazivao prema drugima uvijek se vraćala tebi i bila najljepši dio tvoga maloga života.

Sačuvaj dijete u sebi, živio si kao da se igraš i igrao si se živeći. Ništa nije bilo komplicirano, radio si kada ti se radilo, odmarao si kada si bio umoran prateći ritam svoga tijela. No više od svega pratio si i ritam svoje duše koje nisi bio tako svjestan pokazujući brigu i empatiju za druge pomažući im u različitim situacijama. Znao si da su najvrjednije stvari one koje već imaš, te si ih tako i cijenio a ne one koje samo priželjkuješ.

Sačuvaj dijete u sebi, jer to vrijeme sanjaranja pokrenulo je u tebi mnoge revolucije. Donio si mnoge dobre odluke, postavio mnoge jake ideale, započeo mnoge velike projekte. Živio si svaki dan ispunjeno kao da ti je posljednji i nikada nisi gledao za onima koji su bili iza tebe. Nije moguće vratiti godine ali je moguće makar na jedan način sačuvati ono dijete u sebi, sačuvati onu osobu koja je imala nešto za što se bori i nešto u što vjeruje. To je sasvim dovoljno za sretan i ispunjen život.
savjetnikuspjeha.com

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE