Kako se uspješno riješiti hiperpigmentacije?


Tamne mrlje definitivno nisu nešto što volimo vidjeti na svome licu, no riječ je o sve češćem estetskom problemu s kojim se mnoge žene suočavaju - hiperpigmentaciji. Zapravo je riječ o diskoloraciji kože, odnosno poremećajima koji nastaju zbog povećanog stvaranja pigmenta melanina u koži, a koji se često javlja kao posljedica pretjeranog izlaganja suncu bez zaštite, stoga u nastavku otkrivamo sjajne načine kako kožu transformirati na samom kraju ljetne sezone!

Na hiperpigmentaciju se općenito gleda kao na prvi znak starenja, no zapravo je riječ o vrlo raširenoj pojavi koja se javlja zbog izloženosti kože direktnoj sunčevoj svjetlosti. Tako je ovaj estetski problem često vidljiv na području lica, vrata i dekoltea, koji su ujedno i glavni odavatelji naših godina. Uklanjanje hiperpigmentacije nije baš jednostavan zadatak te je potrebno mnogo strpljenja kao i korištenje kvalitetnih proizvoda koji će postepeno pokazivati rezultate. Najvažniji sastojci takvih proizvoda su kiseline, poput one azelaične i glikolne kiseline, koje uklanjaju mrtve stanice s površine kože kao i vitaminski koncentrati, C i E, koji su se pokazali sjajno u izbjeljivanju mrlja i diskoloracija.
Olival Serum za hiperpigmentaciju

Primjerice Olivalov Serum za hiperpigmentaciju pravi je ‘beauty eliksir’ koji sadrži snažnu kombinaciju ulja šafranike, makadamije i limuna te ekstrakte čileanske maline i ružmarina, pa tako pored bogate regenerativne njege, ovaj serum dokazano ublažava vidljivost hiperpigmentacijskih mrlja te s lakoćom prodire u dublje slojeve kože, gdje restrukturira i regenerira kožu. Također smo u galeriji izdvojili i druge sjajne proizvode kojima možete slobodno povjeriti rješavanje ovog estetskog problema, stoga potražite svog novog saveznika ljepote!
Ducray Melascreen Intenzivna krema za depigmentaciju, Kiehl’s Clearly Corrective™ Dark Spot Solution
RoC Soleil Protect Fluid SPF 50+, Skin Ceuticals Discoloration Defense
fashion.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...